کارخانه تولیدی ظرف ماست سفالی، این محصول را با تنوع بالایی از لحاظ اندازه و شکل ظاهری ارائه می دهد؛ ظروف سفالی از قدیمی ترین و سالم ترین ظروفی می باشند که جهت صرف غذا استفاده شده اند؛ هنوز هم با وجود انواع و اقسام متریال های سازنده ظروف به نظر می رسد که اشیای سفالی، جایگاه ویژه ای داشته باشند؛ این ظروف به خصوص برای نگهداری خوراکی هایی مثل ماست مناسب اند.
- بیشتر بخوانید: کاشی آشپزخانه
محل تولید ظرف ماست سفالی
ظروف سفالی، جایگاه ویژه ای نزد پیشینیان ما داشته اند؛ این ظرف ها از گل سرخ یا خاک رس ساخته شده و به علت پخت در دمای بالا، کیفیت مطلوبی دارند؛ هنوز هم بسیاری از رستوران های سنتی، ترجیح می دهند؛ ماست را در ظرف سفالی ارائه دهند؛ همچنین گاهی اوقات شاهد فروش ماست های خوشمزه محلی در این ظروف می باشیم.
- بیشتر بخوانید: کاشی پارس
در محل تولید ظرف ماست سفالی، قطعاً یک چرخ جهت شکل دادن به ظرف و یک عدد کوره با دمای بالا وجود دارد.
روند کلی تولید چنین محصولاتی به این صورت است که گل آماده شده با استفاده از چرخ مخصوص سفال گری و هنر دست استادان این حوزه، شکل داده می شود؛ پس از خشک شدن ظرف نیز یک سری تراشکاری ها بر روی آن انجام می گیرد؛ این کار باعث یکنواختی دیواره های داخلی و خارجی ظروف می گردد؛ پس از این مرحله در صورت لزوم می توان دسته هایی به ظرف اضافه نموده و آن را در کوره قرار داد.
عرضه ظرف ماست سفالی
عرضه ظرف سفالی مخصوص ماست با تنوع بالایی صورت می گیرد؛ در یک دسته بندی بسیار کلی می توان این لوازم را به دو گروه لعاب دار و بدون لعاب تقسیم نمود؛ سفال های لعاب دار، همان ظروفی هستند که سطح آنها رنگ شده یا با نقش و نگارهایی پوشیده شده است؛ هر کدام از اینها مصارف خاص خود را دارند.
به جرات می توان گفت که ظرف سفالی و گلدان سفالی، بهترین وسیله برای تهیه ماست خانگی یا نگهداری این ماده غذایی و گلها می باشد.
ناگفته نماند که نگهداری و عرضه ماست در ظرف سفالی مخصوص نه تنها از لحاظ ظاهری سنتی مد نظر است؛ بلکه باعث بهبود طعم ماست می شود؛ همچنین ظروف سفالی، ماست را تازه و تا حدودی خنک نگه می دارند؛ به همین دلیل است که برای ماست های محلی فاقد مواد نگهدارنده از آنها استفاده می کنند.
- بیشتر بخوانید: کاشی تبریز
یکی از مهم ترین دلایل عرضه ظرف ماست سفالی، بهداشتی بودن و سلامت آن است؛ چرا که این ظرف، هیچ گونه واکنشی با ترکیبات ماست انجام نداده و ماده اضافه ای به داخل آن وارد نمی کند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.